Een woordje uitleg

Ons basisproduct is steeds een vloeibare klei. Deze gietklei wordt in gipsen mallen gegoten zodat hij een bepaalde vorm krijgt.

De gips trekt vocht uit de klei, waardoor de buitenste laag aan de mal blijft plakken. De mal wordt na enige tijd leeggegoten en de klei die in de mal is blijven plakken kan dan rustig verder uitdrogen.

Eens de klei genoeg uitgedroogd, wordt de mal, die uit verschillende delen bestaat, voorzichtig open gemaakt en wordt het beeldje er uitgehaald. Dit kan nu rustig verder drogen en uitharden.

Na een paar dagen is het beeldje genoeg uitgehard en wordt het volledig met de hand opgeschuurd en afgewerkt. Overtollige naden worden verwijderd en eventuele foutjes gecorrigeerd. Dit is een heel precies werkje dat dan ook heel tijdrovend is.

Als de beeldjes volledig afgewerkt zijn, kunnen ze in een speciale keramiekoven gebakken worden. De baktemperatuur is 1060° Celcius en een bak duurt minstens een 8-tal uur. Daarna moet de oven nog afkoelen, en pas dan kunnen we het eindresultaat bewonderen.

Dit eindresultaat kan bij Kreamiek aangekocht worden en tijdens een workshop geschilderd of geglazuurd worden.